Американските богаташи с активи за 98 трилиона долара Само за

...
Американските богаташи с активи за 98 трилиона долара Само за
Коментари Харесай

Милионерите се увеличиха с 2,3 млн. души за година

Американските богаташи с активи за 98 трилиона $

Само за година броят на милионерите в долари се е нараснал с 2.3 милиона души, като общият им брой в света към този момент е 42.2 милиона.

Това написа в последния оповестен отчет Global Wealth Report на Credit Suisse, оповестен преди дни. Докладът се изготвя всяка година от специалистите на финансовия конгломерат и борави с публични данни от целия свят.

Най-голям дял за увеличението на богатите хора имат Съединени американски щати. За последната година (юли 2017- юли 2018) активите на най-богатите американци са се нараснали с 6.3 трилиона $ и към този момент са 98 трилиона $. Броят на хората с един милион в долари и повече се е нараснал за същия интервал с 878 000 души, до 17.4 милиона.

В отчета се показва още, че броят на милионерите в най-развитите европейски страни - Франция, Германия, Англия и Италия, се е нараснал съвсем еднообразно - с по 200 000. В Китай има нови 186 000 милиона, а в Япония - 94 000 милионери.

Има и страни, в които броят на най-богатите хора понижава, основно заради стопански компликации и срив на националната валута спряво главните международни валути. Такива са Турция и Бразилия.

Експертите предвиждат, че в идващите 5 години активите на хората в света ще се усилят с към 26%. И в случай че сега те се пресмятат на 317 трилиона $, през 2023 година ще бъдат 399 трилиона $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР