Американските авиокомпании, които вече се борят с липсата на пилоти

...
Американските авиокомпании, които вече се борят с липсата на пилоти
Коментари Харесай

Авиокомпаниите в САЩ са изправени пред недостиг на нови самолети

Американските самолетни компании, които към този момент се борят с неналичието на водачи и дефицита на аварийни елементи, са изправени и пред различен проблем: неналичието на нови самолети на фона на закъснение на доставките от Boeing Co. и Airbus SE, написа The Wall Street Journals.

Водещите производители в сектора изпитват усложнения в осъществяването на поръчките за нови теснофюзелажни самолети, които постоянно се употребяват за вътрешни полети в Съединени американски щати и други направления на къси дистанции. Поради това авиопревозвачите не могат да усилят броя на полетите, с цел да отговорят на възходящото търсене и да възнамеряват своя график, споделят топ мениджъри на компании и представители на промишлеността.

" Много е мъчно за нашия екип да възнамерява ", сподели ръководителят на Southwest Airlines Co., Гари Кели.

Говорител на Boeing сподели, че компанията работи в тясно съдействие със своите снабдители, с цел да извърши уговорките си към клиентите.

Boeing, в допълнение към проблемите с доставките, също е изправен пред регулаторни усложнения, свързани с самолетите 737 MAX. Компанията чака утвърждение от Федералната авиационна администрация (FAA) за тяхната употреба към края на 2022 година.

Ръководството на Airbus също сподели, че работи за разрешаване на проблеми с веригата за доставки.

Закъсненията в доставките на Boeing са изключително усетени от United Airlines Holdings Inc., които чакаха да получат 53 нови теснофюзелажни лайнера Boeing тази година на фона на проектите за разширение на активността, само че получиха единствено седем нови самолета към август.

Акциите на Airbus се повишиха с 0,4% в Париж в понеделник, на Boeing Co. при търговете в Ню Йорк нарастват с 3,7%. От началото на годината книжата на тези компании са поевтинели надлежно с 20,6% и 37,6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР