Американските авиационни регулатори са позволили на самолетите 737 MAX на

...
Американските авиационни регулатори са позволили на самолетите 737 MAX на
Коментари Харесай

Американските авиационни регулатори са знаели за проблемите на самолетите 737 MAX, но са решили да не ги приземят

Американските авиационни регулатори са разрешили на самолетите 737 MAX на Boeing да продължат да летят, макар че са били наясно с риска от нередовност на машините, съобщи Би Би Си.

Това стана ясно след изслушването на Ръководителят на Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) Стив Диксън пред конгреса на Съединени американски щати.

Анализи на FAA след първата злополука на 737 MAX в Индонезия, при която починаха 189 души, са открили, че в границите на 45-годишният експлоатационен интервал на 4800-те самолета от този модел може да има 15 тежки случая, в случай че дизайнът на модела не бъде изменен.

Въпреки това регулаторът взе решение да приземи самолетите 737 MAX  едва след втория случай с подобен модел, при който в Етиопия починаха 157 души. Тази злополука се случи 5 месеца след първата.

Пред американския Конгрес Диксън дефинира решението на регулатора като неточност.

Смята се, че повода за случаите със самолетите 737 MAX е които системата за стабилизиране MCAS(Maneuvering Characteristics Augmentation System. От Being работят по софтуерен ъпдейт на системата.

По-рано Диксън съобщи, че полетите на самолетите 737 MAX обновени преди 2020 година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР