Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открит

...
Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открит
Коментари Харесай

Астронавти на НАСА излязоха в открития космос

Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открит космос, с цел да подменят развалена антена на Международната галактическа станция, оповестиха от НАСА.

Астронавтите започнаха интервенцията в 14 часа и 15 минути българско време и се чака да изпълнят задачата си за към шест часа и половина. Антената, която сменят, от известно време е спряла да излъчва сигнал. Това не въздейства изключително на работата на МКС, само че от НАСА държат всички системи да действат обикновено.

Двамата астронавти трябваше да излязат в открит космос на 30 декември, с цел да изпълнят задачата, само че задачата им бе анулирана няколко часа преди плануваното начало поради приближаващи към МКС галактически парчета.

В задачата на Маршбърн и Барън ще оказва помощ роботизираната ръка " Канадарм-2 ", която ще бъде ръководена от МКС от европейския астронавт Матиас Маурер. Освен тях на битка на МКС са американските астронавти Марк Ванде Хай и Раджа Чари и съветските космонавти Антон Шкаплеров и Пьотр Дубров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР