Американските анализатори, следящи Русия и бившия Съветски съюз, многократно не

...
Американските анализатори, следящи Русия и бившия Съветски съюз, многократно не
Коментари Харесай

Руски сенатор срещу уникалната тъпотия на американските анализатори

Американските анализатори, следящи Русия и някогашния Съветски съюз, неведнъж не съумяват да схванат манталитета на хората, живеещи в най-голямата страна в света, се вбеси един от водещите сенатори в Москва, до момента в който специалистите оттатък океана оценяваха събитията, протичащи се по границата с Украйна.

В Telegram в четвъртък Алексей Пушков избухна поради пренебрежително изказване, направено от Майкъл Макфол, прочут „ наблюдаващ на Русия “ и професор от Станфорд, който преди този момент е служил като дипломат на Вашингтон в Русия по време на ерата на президента Барак Обама.

Туитът на Макфол гласеше, че „ украинската народна власт през днешния ден, а не участието на Украйна в НАТО в някакво далечно бъдеще, е същинската опасност за [руския президент Владимир] Путин “.

Подобни забележки бяха направени от известния антируски учен през последните седмици.

Размяната идва, когато Москва се стреми да търси гаранции от НАТО, че дълготрайните упоритости на Украйна да се причисли към водения от Съединени американски щати боен блок няма да бъдат предоставени.

Скачайки против думите на Макфол, Пушков разкритикува „ удивителната нелепост на тази теза “, която той настоя, че „ се повтаря още веднъж и още веднъж в Съединените щати от псевдоексперти по Русия “.

Това споделя единствено едно нещо, твърди сенаторът – „ те не знаят нищо за отношението на голямото болшинство съветски жители към протичащото се в Украйна и не желаят да знаят “.

Той упрекна западните специалисти, че живеят „ в своите подправени идеологии, където им е комфортно и удобно “.

„ Трудно е да се намерят хора в Русия, които биха мечтали за живот като този в Украйна в този момент “, сподели той.

" Невъзможно е да му завиждаш ", безапелационен е сенаторът.

Забележките на Пушков идват на фона на репресии против високопоставени украински политически фигури. В сряда съд в Киев отхвърли настояването на прокуратурата да остави някогашния украински президент Петро Порошенко зад решетките, до момента в който последният чака правосъден развой по поредност от съществени обвинявания. Наредено му е да съобщи документите си, употребявани за интернационалните пътувания.

В обвинителния акт, по който чуванията започнаха в понеделник, се твърди, че по време на престоя си на поста някогашният държавен глава е взел участие в скица за закупуване на въглища на стойност 1,5 милиарда гривни (54 милиона долара) от отделилия се Донбас през 2014 и 2015 година, макар рестриктивните мерки. въведена откакто двата района се отделиха от Украйна.

Това съгласно закона е нелегално и след това той беше упрекнат в държавна измяна и поощряване на тероризъм.

Порошенко упорства, че обвиняванията против него са политически стимулирани от неговия правоприемник Владимир Зеленски.

Друг обвинен по случая, разпознат от прокуратурата, обслужва депутата Виктор Медведчук, водач на най-голямата неправителствена партия в украинския парламент, " Опозиционна платформа – За живот ". Той беше подложен под домакински арест предходната година, откакто също беше упрекнат в държавна измяна.

Въпреки че детайлностите по обвиняванията не са оповестени обществено, се счита, че те са свързани с бизнес ползи в Крим. Медведчук обаче упорства, че обвиняването му е политически стимулирано и упрекна Зеленски в опит за определяне на „ тирания “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР