Американските адвокати на Делян Пеевски са подали на 6 август

...
Американските адвокати на Делян Пеевски са подали на 6 август
Коментари Харесай

Американските адвокати на Пеевски с иск в САЩ за неоснователно санкциониране по закона „Магнитски“

Американските юристи на Делян Пеевски са подали на 6 август иск за безпричинно санкциониране на клиента им за корупция по закона „Магнитски“ и упорстват да получат информация какви данни са събирани против него и по какъв начин, оповестява “Дневник ”.

Документът е от името на досегашния народен представител от Движение за права и свободи и шест негови компании, посочени предходната година в решението на Държавния департамент и на Министерството на финансите на Съединени американски щати. С желае не се оспорват всъщност действия на глобения и компаниите му, а характера на административните дейности на двете министерства.

Според „Дневник“, който разполага с желае, повече от година след глобите Пеевски не е известен на какво съображение са му наложени. Единствените документи са прессъобщенията на двете американски министерства, само че обстоятелствата и изказванията в тях са нищожни и „неадекватни“, се твърди в желае.

Щом не споделят нищо повече с Пеевски, значи нямат нищо действително против него, компаниите му и двете му деца (които също са глобени като близки), е заключението на бранителите му. Те аргументират своя иск и с решението на българската прокуратура, която в края на юли приключи инспекциите против някогашния народен представител от Движение за права и свободи.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР