Американски здравен регулатор постави под въпрос информацията за Компанията производител

...
Американски здравен регулатор постави под въпрос информацията за Компанията производител
Коментари Харесай

Американски регулатор поставя под въпрос новите данни за ваксината на AstraZeneca |

Американски здравен регулатор сложи под въпрос информацията за

Компанията производител може да е употребила неактуална информация за извършените в Съединени американски щати клинични тествания на имунизацията, споделя Агенцията за наблюдаване на сигурността и данните (DSMB). Тя дава отговор за прегледа и наблюдението на клиничните изследвания. Агенцията е алармирала Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания (NIAID), Биомедицинския орган за напреднали проучвания и развиване и английско-шведската компания, оповестяват от NIAID. Така регулаторът слага под подозрение оповестените положителни резултати, написа " Файненшъл таймс ".

" DSMB изрази опасения, че АstraZeneca може да е присъединила неактуална информация от изследванията, която може да е показала непълна картина на данните за резултатност ", разясняват от NIAID.

Регулаторът е призовал производителя да си сътрудничи с DSMB, с цел да се обясни въпросът с данните за успеваемост и да се показват на обществеността допустимо най-точните и настоящи данни в най-кратък период.

В понеделник на брифинг пред интернационалните издания, в който присъединяване взе и OFFNews, представители на AstraZeneca обявиха, че имунизацията защищава от симптоматично заболяване от COVID-19 в 79% от случаите, a при хората на 65 и повече години - в 80% от случаите. Тя защищава 100% от тежко разболяване, хоспитализация и гибел в резултат на COVID-19, показаха от фармацевтичната компания. Iзводите са на база клинични проби, извършени измежду над 30 000 доброволци над 18 години в Съединени американски щати, Перу и Чили. Най-много са участниците в Съединени американски щати. 20 на 100 от всички взели участие са на възраст 65+. Две трети от доброволците са получили имунизацията, а една трета - инжекция с плацебо.

Досега AstraZeneca не е дала отговор на констатациите на американските регулатори. Ваксината към момента няма лиценз за приложимост в Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР