Американски войски при атака с хеликоптер през уикенда в Северна

...
Американски войски при атака с хеликоптер през уикенда в Северна
Коментари Харесай

САЩ заловиха боец на ДАЕШ в Сирия

Американски войски при офанзива с хеликоптер през уикенда в Северна Сирия  са заловили войник на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ), заяви централното командване на Съединени американски щати в понеделник.

Според CENTCOM, интервенцията е била извършена в събота,  като хванатият е Абу Халил ал-Фадани. Известно е, че има връзки с ДАЕШ в района.

Няма убити или ранени цивилни.

" Залавянето на чиновници като ал-Фадани усилва способността ни да локализираме, насочваме и отстраняваме терористи от бойното поле ", съобщи представителят на CENTCOM подполковник Трой Гарлок.

Той добави, че CENTCOM остава зает с задачата. 
 ДАЕШ удостовери гибелта на водача си в директни конфликти
ДАЕШ удостовери гибелта на водача си в директни конфликти

Вече има заместител, който става петият ИДИЛ от нейното основаване

Припомняме, че през юли, Съединените щати оповестиха, че са направили удар, при който е погубен водачът на " Ислямска страна " в Източна Сирия - Осамах ал Мухаджир.

По информация на Централното командване на Съединени американски щати офанзивата е била осъществена на 7 юли от същите дронове MQ-9, които по-рано денем са влезнали в конфликт с съветски самолети, траял съвсем два часа.

Тогава американските военновъздушни сили разгласиха видеозаписи, за които настояват, че демонстрират среща сред безпилотните летателни апарати и съветските изтребители, принудила MQ-9 Reapers да подхващат дейности за отбягване.

Централните военновъздушни сили на Съединени американски щати обявиха, че въпросните събития съставляват ново равнище на непрофесионални и рискови дейности от страна на съветските военновъздушни сили, опериращи в Сирия.
 Русия видя нови нарушавания на Запада в Сирия
Русия видя нови нарушавания на Запада в Сирия

" През деня обединението записва 13 случая на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година

Междувременно, Москва постоянно оповестява
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР