Американски войници се прехвърлиха от Сирия в северната иракска провинция

...
Американски войници се прехвърлиха от Сирия в северната иракска провинция
Коментари Харесай

Американски войници се прехвърлиха от Сирия в Ирак

Американски бойци се трансферираха от Сирия в северната иракска провинция Дахук, през граничния пункт Сахела, заяви Ройтерс.

На публикувани от Ройтерс фрагменти се вижда по какъв начин над 100 бронетранспортьори минават през сирийско-иракската граница, превозвайки американски бойци. Представител на силите за сигурност на иракските кюрди също съобщи пред организацията, че американските сили минават на територията на самостоятелния район Иракски Кюрдистан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прехвърлянето на бойците от Сирия в Ирак е част от изтеглянето на американските сили от Сирия. Американският президент Доналд Тръмп разгласи този месец решението си да изтегли от Северна Сирия всички ситуирани там хиляда американски военнослужещи. Американският министър на защитата Марк Еспър съобщи в събота, че съвсем всички изтеглящи се от Сирия американски бойци се чака да бъдат ситуирани в Западен Ирак, където да продължат битката с терористичната организация " Ислямска страна " и да допринесат за сигурността на Ирак, напомня Ройтерс.

Междувременно представителят на външното министерство на Иран Абас Мусави, съобщи, че Техеран е срещу против желанието на Турция да откри свои военни постове на територията на Сирия, съобщи Ройтерс.

" Такива въпроси би трябвало да се вземат решение посредством дипломатически средства... Суверенитетът на Сирия би трябвало да бъде почитан ", сподели той на постоянната си седмична конференция, излъчена онлайн по държавната телевизия.

Иран, който е непосредствен съдружник на сирийския президент Башар Асад, предложи договаряния сред сирийските кюрди, сирийското държавно управление и Турция за гарантиране на сигурността по турско-сирийската граница след турската военна намеса в северна Сирия, която има за цел да прогони кюрдските сили оттова, напомня Ройтерс.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР