Американски войници от силите на НАТО са били разположени по

...
Американски войници от силите на НАТО са били разположени по
Коментари Харесай

След провала на преговорите със Сърбия: НАТО-вски военни в Северно Косово

Американски бойци от силите на НАТО са били ситуирани по основните пътища в северната част на Косово. До тази мярка се стига след неуспеха на договарянията в Брюксел.

„ НАТО продължава да следи от близко обстановката на място. Нашата мироопазваща задача KFOR е фокусирана върху мандата, даден от Организацията на обединените народи (ООН). Ако стабилността е застрашена, KFOR е подготвен да се намеси. KFOR ще предприеме нужните ограничения, с цел да подсигурява безвредна среда и независимост на придвижване за хората в Косово “, изясни след неналичието на компромис генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който прикани Сърбия и Косово да не ескалират напрежението и съобщи, че НАТО е подготвена да се намеси, с цел да резервира стабилността.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел сподели в четвъртък след среща с президента на Сърбия Александър Вучич и на Косово Албин Курти в Брюксел, че „ за жалост не е реализирано съглашение, само че това не е краят на историята. "

Посланикът на Съединени американски щати в Сърбия Кристофър Хил оцени в петък, че макар че мнозина са разочаровани от неналичието на прогрес в разговора сред Белград и Прищина през вчерашния ден в Брюксел, резултатът от тези диалози въпреки всичко е позитивен.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР