Американски военни съветници участват в офанзивата срещу град Ракка -

...
Американски военни съветници участват в офанзивата срещу град Ракка -
Коментари Харесай

Американци участват в боевете срещу ИД край сирийския град Ракка

Американски военни съветници вземат участие в офанзивата против град Ракка - последния бастион на групировката "Ислямска страна " (ИД) в Сирия, заяви представител на армията на Съединени американски щати, представен от Агенция Франс Прес.

Военните съпровождат и поучават бойците на Сирийските демократични сили. Те не вземат участие в директни боеве. Една от дилемите им е да координират въздушните удари, сподели полковник Райън Дилън. Американската войска е дискретна във връзка с наличието си в Сирия, само че разкри преди време, че 500 бойци от специфичните сили са на терен със задачата да образоват и поддържат Сирийските демократични сили - коалиция от кюрдски и арабски бойци. Освен това морски пехотинци подкрепят с артилерийска батарея офанзивата против Ракка, която стартира през ноември.

Двама американски доброволци са починали предходната седмица в сраженията против ИД в Северна Сирия. Това заяви кюрдската въоръжена формация Сили за отбрана на народа, съобщи АП.

Алан Уордън, на 29 години от Бъфало, Ню Йорк, и Робърт Грод, на 28 години от Калифорния, са били убити надлежно на 5 и на 6 юни в борбата за Ракка. Те не са бойци от американските специфични елементи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР