Американски военни съветници се опитват да разубедят Израел от бруталните

...
Американски военни съветници се опитват да разубедят Израел от бруталните
Коментари Харесай

Си Ен Ен: САЩ предупреждават Израел срещу мащабни сухопътни операции, спомняйки си за Ирак

Американски военни съветници се пробват да разубедят Израел от бруталните борби в градовете, които Съединените щати водеха по време на войната в Ирак , тъй че израелците да не затънат в кървави конфликти в Ивицата Газа, написа Си Ен Ен, базирайки се на свои източници.

Помагайки на израелската войска да създаде няколко тактики за победа над " Хамас ", американските съветници в Израел употребяват поуките, научени по-специално от борбата при Фалуджа през 2004 г ., една от най-смъртоносните борби от войната в Ирак.

Вместо пълномащабна сухопътна атака против Газа, която може да заплаши заложниците и цивилните и да ескалира в допълнение напрежението в района, американските военни съветници приканват израелците да употребяват композиция от прецизни въздушни удари и ориентирани набези на специфични сили.

Те също по този начин разчитат на тактики, създадени по време на борбата на обединението против екстремистите на " Ислямска страна " (ИД) за иракския град Мосул , които разчитаха в огромна степен на специфични сили.

Подобно на " Хамас ", бойците на ИД бяха построили тунели из Мосул и използваха цивилни като жив щит , правейки борбата за града по-трудна и продължителна, в сравнение с се очакваше в началото.

За да помогне за тежестта на посланието си, администрацията на Байдън изпрати генерала от морската пехота Джеймс Глин в Израел , с цел да поучава армията на страната по отношение на тактическото обмисляне на офанзивата.

Глин има богат военен опит в Ирак, изключително във Фалуджа, където командва войски по време на някои от най-кървавите борби там, са декларирали източниците на Си Ен Ен.
 NYT: Съединени американски щати поучават Израел да отсрочи нахлуването в Газа
NYT: Съединени американски щати поучават Израел да отсрочи нахлуването в Газа

Според изданието Пентагона оказва помощ на Израел да възнамерява своите военни интервенции, в това число сухопътна инвазия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР