Американски изтребители прихващат самолети, нарушаващи въздушното пространство близо до мястото, където Байдън е на почивка в езерото Тахо

...
Американски военни изтребители отговориха на цивилен самолет, който наруши временно
Коментари Харесай

Американски военни изтребители отговориха на цивилен самолет, който „наруши временно ограничение на полетите“ в зона близо до езерото Тахо, Невада, където президентът Джо Байдън е на почивка, се казва в изявление на Северноамериканското командване на аерокосмическата отбрана.

Два F-16 на NORAD и MH-65 Dolphin на бреговата охрана на САЩ реагираха на нарушението на граждански самолет, което се случи около 7:50 сутринта тихоокеанско време в петък. Военните самолети изстреляха сигнални ракети, за да привлекат вниманието на пилота и самолетът беше ескортиран извън района, според NORAD.

„По време на това събитие изтребителят изстреля сигнални ракети – които може да са били видими за обществеността – за да привлече вниманието на пилота“, се казва в съобщението на NORAD. „Светливите ракети бяха използвани с най-голямо внимание към безопасността на прехванатия самолет и хората на земята. Факелите изгарят бързо и напълно и няма опасност за хората на земята, когато бъдат разпръснати.

Подобен инцидент се случи миналото лято, докато Байдън беше на почивка в Рехобот Бийч, Делауеър. Джо Байдън и първата дама Джил Байдън бяха изведени от резиденцията си в Рехобот Бийч като предпазна мярка по това време.

Байдън бяха на езерото Тахо през последната седмица на почивка.

NORAD каза в съобщението си, че използва „многослойна отбранителна мрежа от радари, сателити и изтребители за идентифициране на самолети и определяне на подходящия отговор“.

„Идентифицирането и наблюдението на самолетите демонстрира как NORAD изпълнява своите мисии за аерокосмическо предупреждение и аерокосмически контрол за Съединените щати и Канада“, се казва в съобщението.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР