Американски военeн разрушител плава в близост до спорните острови Спратли,

...
Американски военeн разрушител плава в близост до спорните острови Спратли,
Коментари Харесай

Американски боен кораб отново провокира Пекин в Южнокитайско море

Американски военeн унищожител плава наоколо до противоречивите острови Спратли, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на американския флот.

Това е втората сходна интервенция за " независимост на навигацията " в границите на една седмица в Южнокитайско море.

В сряда китайската войска заяви, че е до момента в който е плавал покрай други противоречиви острови - Параселските.

Съединени американски щати постоянно организират така наречен " ​​операции за независимост на корабоплаването " в Южнокитайско море , оспорвайки това, което съгласно тях са ограничавания за почтено прекосяване, наложени от Китай.

" На 16 юли USS Benfold отстоява навигационни права и свободи в Южнокитайско море покрай островите Спратли, в сходство с интернационалното право ", се показва в изказване на авериканските Военноморски сили.
 Съединени американски щати изпрати военен транспортен съд край противоречивите Параселски острови
Съединени американски щати изпрати военен транспортен съд край противоречивите Параселски острови

Китай реагира остро

От своя страна Китай отхвърля да попречва свободата на навигация или прехвръкване и упреква Съединените щати в съзнателно провокиране на напрежение.

Напрежението тлее от години в Южнокитайско море, за което Китай претендира съвсем напълно. Виетнам, Тайван, Малайзия, Бруней и Филипините също имат искания към водите.

Манила подаде правна тъжба за дейностите на Пекин в морето през 2013 година , а съдът в Хага постанови три години по-късно, че искът на Китай няма съображение в закона. Пекин отхвърли да признае решението и твърди, че по този начин наречените му исторически права, на които основава претенциите си за суверенитет, предхождат Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право ( UNCLOS ) от 1982 година

UNCLOS дефинира какво могат да претендират страните от разнообразни географски характерности в морето и също по този начин ръководи морското държание. Китай и Филипините са измежду 167-те страни, подписали и утвърдили UNCLOS. Съединени американски щати не са утвърдили законодателството, само че признават инструмента като интернационално всекидневно право.
 Китай смъмри Съединени американски щати поради
Китай смъмри Съединени американски щати поради " демонстрации на мощ " в Южнокитайско море

Американски изтребител се е разрушил при опит за приземяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР