Американски военен кораб се насочи към Сирия. Президент Доналд Тръмп

...
Американски военен кораб се насочи към Сирия. Президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

US военен кораб се насочи към Сирия, Тръмп отмени…

Американски боен транспортен съд се насочи към Сирия. Президент Доналд Тръмп анулира присъединяване си в среща на върха на латиноамериканските страни поради химическата офанзива против цивилни в град Дума. Светът чака да види какви ще са ответните дейности на Вашингтон.

След като фрагментите обиколиха света Белият дом даде обещание силов и съдбоносен отговор, в случай че се потвърди, че причинител на газовата офанзива е режимът в Дамаск.

„ Президентът даде ясно да се разбере, че след успеха над Ислямска страна ще върне нашите елементи от Сирия. Но в това време той желае да е сигурен, че Башар Асад няма повече потенциал да прави химически набези против цивилни”, уточни Сара Сандърс, представител на Белия дом.

Сирийското държавно управление предложения организацията за възбрана на химическите оръжия да извърши ревизия в град Дума. Руските военни в страната настояват, че няма данни за приложимост на бойни отровни субстанции.

„ Факт е, че Русия попречва дейностите на интернационално равнище. Че има благоприятни условия да смяна на обстановката и че може да се уточни кой каква отговорност носи. Не виждам в това държание никакъв конструктивизъм”, съобщи Хайко Мас министър на външните работи на Германия.

Съединените щати, Англия и Франция разискват благоприятни условия за общ отговор на химическата офанзива. В Източното Средиземноморие към този момент е американският ракетоносец Доналд Кук, който носи на борда си ракети Томахок. След предходната хипотетично химическо нахлуване в Хан Шейхун тъкмо преди година, американски кораби нанесоха углавен удар по сирийското военно летище в Шайрат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР