Американски военен дрон Ем Кю-9 е бил свален вчера от

...
Американски военен дрон Ем Кю-9 е бил свален вчера от
Коментари Харесай

Американски военен дрон е свален край бреговете на Йемен

Американски боен дрон Ем Кю-9 е бил свален през вчерашния ден от йеменските шиитски бунтовници хуси, оповестиха двама американски публични представители и самото придвижване на хусите, което е подкрепяно от Иран, представени от Ройтерс.

Източници от Съединени американски щати, поискали анонимност, обявиха, че дронът, който е произвеждане на компанията " Дженерал Атомикс " (General Atomics), е бил свален край крайбрежията на Йемен. Те не прецизираха дали това е станало в интернационално небе.

Военен представител на хусите заяви, че дронът е бил свален във въздушно пространство над териториалните води на Йемен.

Въпреки че безпилотни летателни апарати на Съединени американски щати са сваляни от йеменските бунтовници и преди, този случай става в изключително напрегната конюнктура в района, отбелязва Ройтерс. Вашингтон е мощно нащрек за дейностите на групировки, подкрепяни от Иран, заради покачвания градус на напрежението в Близкия изток към войната сред Израел и " Хамас ".

През 2019 година имаше два обособени случая на събаряне на американски дронове от хусите.

След експлоадирането на следващия палестинско-израелско въоръжен спор Пентагонът изпрати хиляди военнослужещи към района на Близкия изток, в това число два самолетоносача, като мярка против допустимо разгръщане на спора.

Част от тези войски са ситуирани на военни кораби в Червено море.

Миналия месец кораб на военноморските сили на Съединени американски щати смъкна четири крилати ракети и над десетина дрона, изстреляни от територията на Йемен от хусите и летящи по посока на Израел, написа Българска телеграфна агенция.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР