Американски учени твърдят, че най-красиви са жените със сърцевидни лица

...
Американски учени твърдят, че най-красиви са жените със сърцевидни лица
Коментари Харесай

Най-красивите жени са със сърцевидни лица

Американски учени настояват, че най-красиви са дамите със сърцевидни лица като на актрисата Рийз Уидърспун, тъй като пропорциите им са идеални, заяви в. "Дейли мейл.

При тези лица скулите са необятни тъкмо колкото веждите. Това са най-желаните пропорции.

"Идеята за "математическа хубост " допуска битие на идеални лицеви очертания, размери и съотношения, които, при съществуване, основават хармонично, уравновесено и привлекателно лице ", пишат учените в сп. "Естетична хирургия ".

Учените от медицинския факултет на университета Темпъл във Филаделфия са пресметнали идеалните пропорции, като са анализирали фотосите на 55 красиви модели. Освен идентичната ширина на веждите и скулите, значимо се оказа и дистанцията сред очите. То би трябвало да е тъкмо 59,2 мм от зеница до зеница. Вертикалното разстояние от очите до скулите би трябвало да е 13,1 мм. Тези индикатори също са присъщи за сърцевидното лице.

Носът на идеалната хубавица би трябвало да е дълъг 43,6 мм, диаметърът на роговицита - 11,5 мм. Диагоналът от скулата до брадичката би трябвало да е 98,9 мм, отвесното разстояние от хоризонтала сред най-изпъкналата част на скулите до косата - 86,9 мм, а до брадичката 83,5 мм.

Точните пропорции могат да бъдат манипулирани и с ловък грим, освен с хирургия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР