Американски учени стигнаха до извода, че изменението на климата ще

...
Американски учени стигнаха до извода, че изменението на климата ще
Коментари Харесай

Учени със страшно предупреждение за адски катаклизъм в САЩ

Американски учени стигнаха до извода, че изменението на климата ще докара до появяването на рискови температурни стойности в Калифорния и в югозападната част на Съединени американски щати към 2020 година Това се твърди в неотдавнашно проучване, оповестено от портала EurekAlert!

Учени от катедрата по морски и атмосферни науки в Маями означават, че главната причина за изменението на климата в света е човешката активност.

В своето проучване те са употребявали климатични модели и данни за времето, събрани в интервала сред 1900 и 2010 година Въз основа на това те предвиждат повишение на температурата на въздуха през летния интервал до края на 21 век.

Като рискова топлота се дефинират интервали от три или повече дни, когато температурата доближава рекордно висока стойност.

В резултат на това, откривателите стигат до извода, че поради световното стопляне, през 2030 година в региона на Големите езера и Великите равнини (към 2050 година) ще зародят горещи талази. Това може да докара до доста увеличение на смъртността измежду сензитивните към топлота хора.

През януари, умрелият преди дни прочут английски физик Стивън Хокинг съобщи, че световното стопляне е в положение да сътвори "адски " условия на живот на Земята и да се трансформира нашата планета във Венера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР