Американски учени са установили, че при жените с аборти съществува

...
Американски учени са установили, че при жените с аборти съществува
Коментари Харесай

Изследване: Спонтанен аборт - фактор за преждевременна смърт при жените

Американски учени са открили, че при дамите с аборти съществува 19% по-висок риск от преждевременна гибел - кардиоваскуларен риск, демонстрират резултатите от, оповестено в научното списание BMJ.
Авторите на работата са стигнали до такива заключения, откакто са проучили данните от медицински наблюдения на над 100 000 американки за интервала от 1993 до 2017 година и са сравнили факторите, които евентуално въздействат на здравето им, в това число хранителни привички и метод на живот.
 Повече от 1000 българки вършат аборт по собствен избор всеки месец Повече от 1000 българки вършат аборт по собствен избор всеки месец
Всеки месец над 1000 българки вършат аборт по избор. За първите три месеца на годината такива аборти са 3160 от общо 5472 в цялата ст...
Най-изложени на нараснал риск от ранна гибел са тези дами, които са имали няколко спонтанни аборта, както и тези, които са създали аборт при започване на репродуктивния интервал от живота си. В същото време връзката сред импровизиран аборт и преждевременна гибел е най-изразена в случаите на гибел от сърдечно-съдови болести – тя се следи при 48% от дамите.
Както означават създателите на проучването, резултатите от него демонстрират, че спонтанният аборт може да бъде ранен маркер за рисковете за здравето на дамите, в това число за преждевременна гибел.
" Необходими са повече проучвания, с цел да се откри по какъв начин спонтанният аборт е обвързван в дълготраен проект със здравето на дамите и механизмите, залегнали в основата на тези връзки ", споделят специалистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР