Американски учени са открили мутация в гените на британския рок

...
Американски учени са открили мутация в гените на британския рок
Коментари Харесай

Американски генетици нарекоха Ози Озбърн мутант

Американски учени са разкрили разновидност в гените на английския рок артист Ози Озбърн, един от създателите и член на групата на Black Sabbath.

Мутацията му разрешава да пие алкохол в огромни количества и дефинира предразположеността му към наркомании. Това сподели професорът от здравното учебно заведение в университета в Индиана Бил Съливан, пред New York Post.

„ Ози в действителност е генетичен мутант “, написа Съливан в своето проучване за резултата на ДНК върху човешкото държание.

През 2010 година учени от Knome, Inc. от Масачузетс, изследващи човешката генетична информация, взеха решение да изследват необикновена човешка ДНК и се свързват с Озбърн.

След осъществяване на проби в продължение на няколко години, те открили, че артистът има неразучена до момента разновидност, което го прави на практика „ имунизиран” против дълготрайните отрицателни резултати на алкохола.

Според Съливан вариациите в гените въздействат на човешкото държание. Някои хора да вземем за пример се пристрастяват към сладкишите, някои разновидности на гени въздействат на пристрастреността към кафето.

Според генетиците гените въздействат даже на главните страсти на хората, сексуалността и политическите отзиви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР