Американски учени от университета в Питсбърг проведоха проучване от което

...
Американски учени от университета в Питсбърг проведоха проучване от което
Коментари Харесай

Бърз, вкусен и лесен начин да спрете цигарите

Американски учени от университета в Питсбърг организираха изследване от което става видно, че мирисането на шоколад ни оказва помощ да загърбим цигарите, написа английският в. " Метро ".

Същия резултат има мирисането и на други приятни ухания на ванилия и дива мента. Екипът на доктор Майкъл Сайет провел опити с пушачи, опитващи се да се откажат от тютюневия пушек. Мирисането на шоколад им помогнало да снижат никотиновия си апетит с 23 %. При доброволците, на които бил даван тютюн за мирисане, спадът на никотиновия апетит се оказал по-нисък - 14 %.

Д-р Майкъл Сайет акцентира, че новият нетрадиционен способ може да се окаже по-ефективен от заместващите антиникотинови лечения. При тях завръщането към нездравословния табиет е доста постоянно събитие.

В опитите взели присъединяване 232 пушачи, на които били давани за помирисване приятни и неприятни ухания, както и тютюн от обичаната им марка цигари. От направените опити проличало, че приятните аромати като този на шоколада вършат отказването от цигарения пушек по-лесно. Учените към момента не могат да обяснят на какво се дължи този резултат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР