Американски учени от университета Карнеги Мелън в Питсбърг оцениха перспективите

...
Американски учени от университета Карнеги Мелън в Питсбърг оцениха перспективите
Коментари Харесай

НАСА: 50% от ледниците на Земята ще изчезнат до 2100 г.

Американски учени от университета Карнеги Мелън в Питсбърг оцениха вероятностите за топенето на ледниците на Земята заради изменението на климата. Според техните данни при стопляне с 1,5°C до 2100 година планините на нашата планета ще изгубят половината от снежните си шапки. Резултатите от проучването са оповестени на уеб страницата на НАСА.

Екип от откриватели проучва за първи път вероятните положения на 215 000 ледника, употребявайки нови сателитни данни от орбиталните апарати Terra, USGS-NASA Landsat 8 и Sentinel.

Увеличаването на междинната температура на Земята с 1,5°C над прединдустриалните равнища е значим предел, избран от Парижкото съглашение за климата от 2015 година Преди това се смяташе, че стоплянето до тази граница няма да има пагубни последствия за планетата и нейните поданици.

Според създателя на научната работа Дейвид Рунс, до началото на идващия век всички ледници в Централна Европа, както и в Западна Канада и Съединени американски щати (включително Аляска) могат да се стопят. Това ще докара до повишение...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР