Американски учени идентифицираха неопровержими доказателства за вредата от локдауните и

...
Американски учени идентифицираха неопровержими доказателства за вредата от локдауните и
Коментари Харесай

Учени: Локдаунът по време на пандемия е вреден и трябва да се забрани


Американски учени идентифицираха неопровержими доказателства за вредата от локдауните и незабавната нужда да бъдат неразрешени по време на пандемия.

Според откриватели от университета " Джонс Хопкинс " рестриктивните мерки, наложени напролет на 2020 година поради ковид, са имали едва видимо влияние върху смъртността в Съединени американски щати и Европа, само че са довели до съществени стопански и обществени вреди.

Ограниченият достъп до открити пространства, изключително до паркове и плажове, е предиздвикал хората да се срещат на закрито, където рискът от заразяване е доста по-висок, споделят откривателите. Учените подлагат на критика мярка като наложителната самоизолация: тя понижава смъртността от COVID-19 единствено с 2,9%, а в някои случаи, в противен случай, утежнява обстановката.

" Задължителната самоизолация може да остави болния в обкръжението на фамилията му, където той рискува да съобщи по-висок вирусен товар на околните си, което да докара до по-тежко заболяване ", акцентират създателите на публикацията. Въпреки това те означават, че прекъсването на несъществени за обществото действия на организации е имало позитивен резултат, защото е понижило смъртността с 10,6%.

Експертите установяват, че блокирането е имало негативно влияние върху социално-икономическата обстановка в Съединени американски щати и европейските страни. По-специално са се нараснали нивото на безработица, случаите на домашно принуждение и на предозиране с опиати. Освен това се е влошило и качеството на просветителния развой.

В умозаключение специалистите стигат до извода, че политиките за заключване не са от значително значение и не следва да се ползват по време на пандемия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР