Американски търговски съдия обяви, че Apple са нарушили патентни права

...
Американски търговски съдия обяви, че Apple са нарушили патентни права
Коментари Харесай

Временна частична забрана за внос на някои модели iPhone в САЩ

Американски търговски арбитър разгласи, че Apple са нарушили патентни права на производителя на чипове Qualcomm и предлага частична възбрана за вноса на някои типове iPhone в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС по информация на AFP.
Мери Джоан Макнамара от Международна комерсиална комисия на Съединени американски щати съобщи, че е предложила " краткотрайна заповед за изключване, както и заповеди за преустановяване и самоограничение по отношение на Apple ". Докато заповедите се преглеждат от американския президент Доналд Тръмп, Apple няма да има проблем с търговията на облигации, тъй като не се конкурира директно с артикули на Qualcomm.
Калифорнийският колос от много дълго време води война за патентите, като тази война се води из съдилищата в целия свят. Apple упреква Qualcomm, че желае пари за невалидни патенти и търси прекомерно огромно възнаграждение за един съставен елемент.
Миналата седмица Qualcomm завоюва каузи на обща стойност 31 милиона $ против Apple за потреблението на технологията им в iPhone. Съдията във федералния съд в Южна Калифорния подреди Apple да заплати на Qualcomm за патентите за употребяваните чипове за телефоните iPhone 7, 8 и Х. Става въпрос за технология, която разрешава по-бързо включване към интернет на тези модели на iPhone, когато смарт телефонът бъде включен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР