Американски стартъп, наречен Synchron, вече е получил одобрение от отговорните

...
Американски стартъп, наречен Synchron, вече е получил одобрение от отговорните
Коментари Харесай

Чипират мозъците на шестима американци

Американски стартъп, наименуван Synchron, към този момент е получил утвърждение от виновните американски управляващи за осъществяване на клинични изпитвания на неврочип, който да свързва мозъка и компютъра. Това оповестява Bloomberg. Synchron преди този момент е тествал устройството върху четирима доброволци в Австралия. Изпитването в този момент ще се организира на шест пациенти в болница в Ню Йорк, предава lupa.bg.

Основната задача на новаторското устройство, което ще бъде вградено в човешкия мозък, е да помогне на парализирани хора, които ще могат да ръководят разнообразни джаджи, употребявайки силата на мисълта.

С помощта на тънка жица чипът, вграден в мозъка, ще бъде обвързван с импланта, ситуиран в гръдния панер. Важно е да се означи, че устройството ще бъде обвързвано с тялото без интервенция, т.е. с навлизане през кръвоносните съдове в основата на шията. Всички операции ще лишават към два часа.

Според обявата този план се финансира от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Synchron получава позволение да тества новата технология по-рано от известната компания Elon Musk Neuralink, която преди този момент вкарва чипа в мозъка на примат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР