Американски специалисти съобщиха, че за първи път са успели да

...
Американски специалисти съобщиха, че за първи път са успели да
Коментари Харесай

Нов тип детонационен двигател може да ускори самолет до 20 000 км/ч

Американски експерти оповестиха, че за първи път са съумели да реализират устойчива взривна вълна и да трансфорат нейната сила в. Новия мотор с коса детонационна вълна може да форсира летателен уред до скорост 17 пъти по-голяма от скоростта на звука или почти 20 000 км/ч и има капацитет да изпревари летателните апарати, употребяващи реактивни струи.

Дефлаграцията е високотемпературно горене на горивото в кислородна среда, като това е един относително безвреден и елементарен за ръководство метод за превръщането на химическата сила в придвижване. Това е и повода този способ необятно да се употребява в превоза. Но в случай че е належащо да се получи оптимално вероятната сила от единица гориво, по-добре е да се употребява гърмеж.

Детонацията протича доста по-бързо и е доста по-разрушителна. При този развой не е наложително потреблението на О2, като е задоволително да се приложи подтик с избрана мощ, с цел да се нарушат енергийните връзки сред молекулите. Ударната вълна от гърмежа се популяризира със свръхзвукова скорост, изхвърляйки голямо количество сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР