Американски сенатори разкриха в сряда вечерта пакет от санкции, предназначени

...
Американски сенатори разкриха в сряда вечерта пакет от санкции, предназначени
Коментари Харесай

Русия: Санкции срещу Путин носят разрив

Американски сенатори разкриха в сряда вечерта пакет от наказания, предопределени да " опустошат " съветската стопанска система, в случай че Москва нахлуе в Украйна. Сред ограниченията има и наказания против Путин, както и против други висши чиновници, в това число премиера Михаил Мишустин и външния министър Сергей Лавров.

Съгласно предлагането, държавното управление на Съединените щати ще бъде задължено да проверява и разгласява отчет за персоналното благосъстояние и активи на Путин, членовете на неговото семейство и всички, за които Съединени американски щати считат, че имат активи от негово име.

Санкционирането на държавен глава и други водещи чиновници би било необичаен ход, защото Съединени американски щати лимитират пакетите си от наказания до чиновници на по-ниско равнище. " Въвеждането на наказания против ръководителя на държавното управление или ръководителя на Русия е последна мярка, която е сравнима с раздор в връзките ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО организираха договаряния тази седмица с Русия за намаляване на напрежението по отношение на Украйна, покрай която Москва е струпала десетки хиляди бойци.

Два кръга от договаряния - в Женева в понеделник и в Брюксел в сряда, не доведоха до пробив. Песков акцентира, че Кремъл гледа на американския план за наказания " извънредно отрицателно ", изключително на фона на продължаващите " несполучливи " договаряния. Той означи, че разискването на наказания не е асъдействало за основаването на " градивна атмосфера ".

За третия кръг от договаряния Организацията за сигурност и съдействие в Европа заседава през вчерашния ден във Виена.

Песков увери, че в Русия няма " липса на политическа воля " за продължение на срещите, само че повтори, че Москва би трябвало да види съответни резултати. Той добави, че Кремъл чака " съответни " писмени отговори на настояванията за гаранции за сигурност на Русия през идващите дни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР