Американски сенатори демократи изразиха безпокойство от съдебно решение, разрешаващо безплатното

...
Американски сенатори демократи изразиха безпокойство от съдебно решение, разрешаващо безплатното
Коментари Харесай

Съд разреши производство на пистолети ... с 3D принтер

Американски сенатори демократи показаха безпокойствие от правосъдно решение , разрешаващо безплатното разпространяване в Съединени американски щати на стратегия за произвеждане с 3D принтер на пластмасови револвери , които елементарно могат да бъдат укривани и е съвсем невероятно да бъдат следени, съобщи Агенция Франс Прес.
 
След години правосъдни борби, американското държавно управление подписа приятелско съглашение с тексаския покровител на притежанието на оръжие Коуди Уилсън, който настояваше по силата на Втората корекция в американската конституция за правото да се носи оръжие, да бъде позволено против скромна сума домашното произвеждане на оръжия, и то без надзор от управляващите, защото те нямат серийни номера.
 
Споразумението е подписано на 29 юни сред Държавния департамент, който управлява американския експорт на оръжие , и групата Дифенс дистрибютед - Ди Ди на Коуди Уилсън, само че съществуването му останало в загадка, до момента в който предходната седмица организации за сгъстяване на регламента за носене на оръжие в Съединени американски щати не настояха то да бъде оповестено.
 
Приятелското съглашение дава право " на всеки гражданин на Съединените щати да има достъп, да разисква, да употребява и възпроизвежда или да получава техническа информация ", предоставена разполагаем на обществото в уеб страницата на Дифенс дистрибютед. То планува Коуди Уилсън да получи близо 40 000 $ обезщетение.
 
Сайтът насочва покана към всеки заинтригуван да изтегли програмата от 1 август. При изискване да има 3D принтер, чиято цена е близо 2000 $, всеки би могъл о т идната седмица да си създаде пластмасово оръжие за неколкостотин $. -->
 
Споразумението не показва никакви причини за това решение, само че сходни стратегии са направени и в други страни, измежду които Китай, Англия и Япония. Изразявайки учудване от приятелското съглашение и от " необяснимото " решение да бъде заплатен Уилсън, групата сенатори демократи упорстват в намерено писмо държавното управление да аргументира решението си и да им даде писмени пояснения.
 
" Това съглашение ще разреши на тези упътвания да бъдат качвани в интернет с безграничен достъп до всички , в това число нарушители и терористи, както в Съединените щати, по този начин и в чужбина ", допълват сенаторите.
 
Според тях не трябва да се чака " някой да убие човек в Камарата на представителите, откакто е минал през инспекцията за сигурността с пластмасово оръжие, създадено на 3D принтер , с цел да се предприеме нещо да се постави завършек на това ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР