Американски самолетоносач с ядрен двигател пристигна в Южна Корея за

...
Американски самолетоносач с ядрен двигател пристигна в Южна Корея за
Коментари Харесай

Американски самолетоносач пристига в Южна Корея на фона на напрежението със Северна Корея

Американски самолетоносач с нуклеарен мотор дойде в Южна Корея за учения на три страни, целящи усилване на военното образование, дни откакто Северна Корея и Русия подписаха пакт за взаимна защита.

„ Самолетоносачът на Военноморски сили на Съединени американски щати Теодор Рузвелт … дойде във военноморската база Пусан сутринта на 22 юни “, се споделя в изказване на военноморските сили на Южна Корея.

„ [Пристигането на самолетоносача] показва мощната комбинирана отбранителна позиция на съюза Южна Корея-САЩ и тяхната твърда решителност да отговорят на ескалиращите закани от Северна Корея “, се споделя в събота.

Превозвачът се чака да взе участие в взаимни учения с Южна Корея и Япония този месец. Пхенян постоянно е заклеймявал сходни комбинирани учения като подготовки за навлизане.

Лидерите на трите народи се споразумяха на среща на върха през август 2023 година да организират годишни военни учения. По-рано този месец техните началници на защитата оповестиха нови учения, целящи да изострят комбинирания...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР