Американски самолет се разби край Япония. Служители от японската брегова

...
Американски самолет се разби край Япония. Служители от японската брегова
Коментари Харесай

Американски самолет се разби край Япония, има загинал

Американски аероплан се разруши край Япония. Служители от японската брегова защита оповестиха, че са извадили от морето един от шестимата членове на екипажа на американски боен конвертоплан " Оспри ", разрушил се през днешния ден край крайбрежията на Южна Япония, само че било открито, че той е мъртъв.

Причините за злополуката и положението на другите петима от екипажа на конвертоплана към момента не са известни, сподели представителят на бреговата защита Кадзуо Огава. Първоначално бе обявено, че на борда на конвертоплана е имало осем души, само че въоръжените сили на Съединени американски щати по-късно прецизираха, че става въпрос за шестима души, добави той.

Бреговата защита получила сигнал за злополучие от рибарска лодка покрай мястото на злополуката край остров Якушима - остров южно от град Кагошима на остров Кюшу, сподели още представителят.

Самолетите и патрулните катери на бреговата защита разкрили един човек, чиято гибел била открита в болница наоколо, както и сиви на цвят парчета, за които се допуска, че са от падналата машина, сподели Огава. Те били открити на към един километър от източния бряг на Якушима. В региона е открит и празен надуваем избавителен сал.

Според организация " Киодо нюз ", която цитира управляващите на префектура Кагошима, очевидци са разказали, че видели пламъци да излизат от левия мотор на конвертоплана.

" Оспри " е хибридна машина, която излетява и каца отвесно като хеликоптер, само че по време на полет завърта витлата си напред и лети като аероплан, показва АП. С тези машини са ставали редица злополуки, в това число в Япония, където те са ситуирани както в американски, по този начин и в японски военни бази. В Окинава, където са основани към половината от общо 50-те хиляди американски военнослужещи в Япония, губернаторът Дени Тамаки съобщи пред кореспонденти, че ще изиска от американските военни да преустановят всички полети с " Оспри " в Япония.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР