Американски съдия уважи искането на Доналд Тръмп за назначаване на

...
Американски съдия уважи искането на Доналд Тръмп за назначаване на
Коментари Харесай

Съдия разпореди преглед на материалите, иззети в дома на Тръмп

Американски арбитър почете настояването на Доналд Тръмп за назначение на " специфичен специалист ", който да направи самостоятелен обзор на материалите, конфискувани при обиска на ФБР в дома му във Флорида, с което нанесе удар на прокурорите.

Прокурорите се опълчиха на настояването на Тръмп, като твърдяха, че назначението на специфичен специалист за инспекция на материали, попадащи в обсега на адвокатската загадка, може да навреди на националната сигурност, а също така е излишно, защото държавният екип към този момент е направил инспекцията.

" Назначава се специфичен специалист, който да прегледа конфискуваното имущество, да се оправи с изказванията за привилегия и да направи рекомендации по тях, както и да оцени настояванията за връщане на имуществото ", написа арбитър Айлин Канън в заповедта си, която се преглежда като поддръжка за Тръмп в неговата правна борба.

В заповедта на Канон се прави изключение за прегледа и потреблението на материалите за " систематизиране на разследваща информация и оценка на националната сигурност ", заяви Агенция Франс Прес.

Съдията даде на двете страни период до петък да показват лист с претенденти за ролята на специфичен специалист.

Министерството на правораздаването съобщи в правосъдни документи, че по време на обиска в персоналния офис на Тръмп са открити строго секретни държавни документи, в това число някои с гриф " Строго секретно ".

Подробен лист на конфискуваното също по този начин демонстрира, че Тръмп държи повече от 11 000 некласифицирани държавни документа, за които твърди, че са негови - само че по закон са благосъстоятелност на Националния списък.

" Правителството е краткотрайно възпрепятствано от по-нататъшно разглеждане и потребление на каквито и да било материали, конфискувани от резиденцията на ищеца на 8 август 2022 година, за задачите на наказателното следствие до разрешаването на процеса на разглеждане от специфичния специалист, както е несъмнено от този съд ", се споделя в заповедта.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР