Американски съдия се произнесе срещу регламент, приет от администрацията на

...
Американски съдия се произнесе срещу регламент, приет от администрацията на
Коментари Харесай

Американски съдия се произнесе срещу политиката на Байдън за мигрантите

Американски арбитър се произнесе против правилник , признат от администрацията на Джо Байдън, целящ да ускори стратегия, предлагаща облекчени условия при даването на разрешителни за работа на мигрант и, доведени в страната нелегално като деца. Тази стратегия е известна като " Мечтатели ", оповестява " Ройтерс ".

Американският арбитър се произнесе против програмата, макар опита на администрацията на президента Джо Байдън да ускори позициите на самодейността с нова разпоредба.

Решението на Тексаския арбитър от американския областен съд Андрю Ханън нанася нов удар против програмата, наречена " Отложено деяние за идващи в детска възраст (DACA) ", и нейните 579 000 бенефициенти, както и във връзка с други евентуални мигранти, които евентуално са се надявали да бъдат утвърдени .

Съдия Ханън, назначен от републиканците, откри, че регламентът, публикуван предходната година от администрацията на Байдън, не отстранява правните дефекти, поради които той разгласи DACA за противозаконна през 2021 година.

В същото време Министерството по вътрешната сигурност на Съединени американски щати продължи да работи по DACA преди решението на Ханън от 2021 година.

Много възползващи се от програмата DACA приказват британски и имат работа, дом и семейство в Съединените щати .

Основните рецензии на Ханън са, че програмата не задължава миграционните управляващи на Съединени американски щати да подхващат депортационни или наказателни дейности против възползващите се от DACA, когато за това съществуват обосновани аргументи.

Байдън, който се кандидатира за преизбиране през 2024 година, дефинира като собствен приоритет програмата DACA, която беше основана през 2012 година при някогашния президент Барак Обама , на който Байдън беше вицепрезидент.

Администрацията на щата Тексас и на осем други щата настояват обаче, че програмата нарушава федералния регулаторен закон и ги натоварва с спомагателни разноски, свързани с образованието, опазването на здравето и правоприлагането .

През октомври 2022 година пети областен апелативен съд на Съединени американски щати удостовери решението на Ханън против DACA, само че върна делото за преразглеждане .

Около 81 % от ползващите се от DACA са от Мексико, следвани от тези от Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас. Около 164 000 от тях живеят в Калифорния, а в Тексас - 95 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР