Американски съдия отхвърли иска, подаден от над 100 служители на

...
Американски съдия отхвърли иска, подаден от над 100 служители на
Коментари Харесай

Американски съд отхвърли иск на болнични служители срещу задължителната ваксинация против Covid-19

Американски арбитър отхвърли желае, подаден от над 100 чиновници на една от най-големите лечебни заведения в щата Тексас, оспорващи наложителната имунизация против Covid-19, заяви Асошиейтед прес.

Миналата седмица мрежата на Методистката болница в Хюстън отстранила 178 членове на своя личен състав, които не поискали да се имунизират. 117 от тях завели дело с искане задължението да отпадне и те да бъдат върнати на работа.

Съдия Лин Хюз обаче отхвърли жалбата. Твърдението, че имунизациите са " пробни и рискови ", е погрешно и несвоевременно, аргументира се той. Съдия Хюз порица като неоправдателно сравняването на наложителното имунизиране с насилствените медицински опити в нацистките концлагери. Изискването човек да е имунизиран, с цел да бъде нает на работа, не е насила, постанови още той.

Близо 25 хиляди чиновници на мрежата на Методистката болница в Хюстън са се ваксинирали. 27 от останалите 178 сътрудници към този момент са получили първа доза и договорите им няма да бъдат прекъснати, в случай че си бият и втората нужна инжекция.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече регистрирани инфектирани (близо 33,5 милиона) и умряли (към 600 хиляди), по данни на университета " Джонс Хопкинс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР