Американски съд ще разгледа случая на Цветан Василев и репресиите

...
Американски съд ще разгледа случая на Цветан Василев и репресиите
Коментари Харесай

THE HILL: Америка разследва репресиите срещу Цветан Василев!

Американски съд ще прегледа случая на Цветан Василев и репресиите против банкера от страна на българските управляващи. Това излиза наяве от обява в влиятелното американско издание „ The Hill”. Според американските публицисти Василев ще се опита да потърси протекция в Съединени американски щати, като трансформира своя случай в първото дело по световния закон ”Магнитски”.

Този закон разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете, като постанова наказания против всеки, който подаде сигнал и разкрие случаи на държавна корупция, отбелязва уеб сайтът.

За задачата Василев към този момент е наел вашингтонска юридическа компания, която приготвя документите му за пред американските магистрати. Вицепрезидент на компанията персонално бил посетил Василев в Сърбия, с цел да се запознае със случая.

След избрани процедури искът може да стигне до бюрото на президента на Съединени американски щати за утвърждение, написа "Хил ".

Законът "Магнитски " третира най-вече нарушавания с финансови измами, протектирани от Кремъл. Най-вероятно Василев е предложил услугите си да свидетелства за корупция от страна на Бойко Борисов и негови министри, в това число и да издаде възможни сметки в чужбина против индулгенция от американското държавно управление.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР