Американски съд реши да върне в зала старо дело срещу

...
Американски съд реши да върне в зала старо дело срещу
Коментари Харесай

Американски съд върна старо дело към Alphabet заради Google+

Американски съд реши да върне в зала остаряло дело против Alphabet, в което акционери на компанията упрекват притежателите на Гугъл, че са прикрили съзнателно известни им проблеми със сигурността, свързани с Google+, предава Reuters.

Според апелативния съд в Сан Франциско, документите по делото дават съществено съображение да се счита, че тогавашният началник на Alphabet Лари Пейдж и наследника му Сундар Пичай са знаели за уязвимости в платформата, което става видно от показана вътрешна връзка. Те обаче са скрили тази информация от вложителите на Alphabet.

Въпросното дело е заведено от името на щата Роуд Айлънд след обява от октомври 2018 в „Уолстрийт джърнъл“, съгласно която Гугъл укрили обществената поява на персоналните данни на близо половин милион потебители на към този момент нефункциониращата обществена мрежа на Гугъл. Те са решили да не оповестяват за случая, заради евентуалните проблеми, които е щяла да има компанията с регулаторните органи и вероятния удар по репутацията на Alphabet като цяло. В трите дни след появяването на обявата, цената на дяловете на компанията паднали с повече от шест %, което понижило пазарната капитализация на Alphabet с над $50 милиарда. Впоследствие, Гугъл признават, че са знаели за случая още през март 2018. Те открили, че излагането на данните не е довело до корист с тях и в последна сметка взели решението да закрият потребителската версия на Google+.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР