Американски съд реши да върне в зала старо дело срещу ...

Американски съд реши да върне в зала старо дело срещу

Американски съд върна старо дело към Alphabet заради Google+

Американски съд реши да върне в зала остаряло дело против Alphabet, в което акционери на компанията обвиняват собствениците на Google, че са прикрили съзнателно прочути им казуси със сигурността, свързани с Google+, съобщава Reuters.

Според апелативния съд в Сан Франциско, документите по делото дават съществено съображение да се смята, че тогавашният началник на Alphabet Лари Пейдж и наследника му Сундар Пичай са знаели за уязвимости в платформата, което става видно от показана вътрешна връзка . Те макар че са скрили тази информация от инвеститорите на Alphabet.

Въпросното дело е заведено от името на щата Роуд Айлънд след обява от октомври 2018 в „Уолстрийт джърнъл“, съгласно която Google укрили обществената поява на персоналните данни на близо половин милион потебители на към този момент нефункциониращата обществена мрежа на Google. Те са решили да не оповестяват за случая , заради евентуалните казуси , които е щяла да има компанията с регулаторните органи и възможния удар по репутацията на Alphabet като цяло. В трите дни след появата на публикацията, стойността на дяловете на компанията паднали с повече от шест % , което понижило пазарната капитализация на Alphabet с над $50 милиарда. Впоследствие, Google признават, че са знаели за случая още през март 2018. Те установили, че излагането на данните не е довело до корист с тях и в последна сметка взели решаването да закрият потребителската версия на Google+.

Източник: kaldata.com