Американски регулатор обяви, че следи събитията в Туитър с “дълбока

...
Американски регулатор обяви, че следи събитията в Туитър с “дълбока
Коментари Харесай

Туитър пред фалит? Мъск “не е над закона”, предупреди американски регулатор

Американски регулатор разгласи, че следи събитията в Туитър с “дълбока угриженост ”, откакто беше обявено, че най-хубавите чиновници на платформата за дискретност и сходство са напуснали.

Федералната комерсиална комисия (FTC) съобщи, че новият основен изпълнителен шеф Илън Мъск " не е над закона ", написа Би Би Си (BBC).

Отделно се оповестява, че милиардерът е споделил на чиновници, че банкрут на Туитър не е изключен. Компанията е в безпорядък, откогато Мъск стартира да уволнява хиляди чиновници предходната седмица, проучва английското издание.

Възможността потребителите да купуват доказан статус като част от нов абонамент породи опасения, че Туитър може да бъде покрит с подправени сметки.

В четвъртък Йоел Рот, който беше началник на отдела за доверие и сигурност на Туитър, актуализира профила си в платформата, с цел да покаже, че към този момент не заема тази роля. Главният шеф по поверителността Деймиън Киърън и основният шеф по сходството Мариан Фогърти са подали оставки съгласно информациите, а основният началник по сигурността на компанията Леа Киснер също напусна.



Илон Мъск. Снимка: БГНЕС

Оставките може да усилят риска Туитър да наруши регулаторните заповеди. Фирмата беше санкционирана със 150 милиона $ през май за продажба на потребителски данни и трябваше да се съгласи с новите правила за дискретност. “Ние следим последните събития в Туитър с дълбока угриженост ”, сподели Дъглас Фарар, шеф по публичните въпроси на FTC. “Никой основен изпълнителен шеф или компания не е над закона и фирмите би трябвало да следват нашите укази за единодушие ”.

Фарер сподели, че Федералната комерсиална комисия има “нови принадлежности за обезпечаване на сходство и ние сме подготвени да ги използваме ”.

Откакто пое ръководството, Мъск уволни някогашния основен изпълнителен шеф Параг Агравал и други значими шефове, а ръководителите на рекламата и маркетинга на компанията също напуснаха, усилвайки опасенията, че Туитър няма задоволително хора, които да наблюдават дали се съблюдават наредбите.

В допълнение, някои огромни рекламодатели са уплашени от посоката, в която компанията потегли след идването на Мъск. По-голямата част от парите на Туитър идват посредством реклама, само че някои огромни рекламодатели са спрели разноските, до момента в който създадат обзор на измененията, които Мъск внася.

В четвъртък Chipotle Mexican Grill съобщи, че е отдръпнал платеното и притежавано наличие в Туитър, “докато придобием по-добро схващане за посоката на платформата под нейното ново управление ”. Те се причислиха към други компании, в това число автомобилните компании Дженерал Моторс, Фолксваген и Ауди и фармацевтичния колос Пфайзер.

Твърди се, че някои марки са загрижени, че Мъск ще смекчи разпоредбите за модериране на наличието и ще анулира непрекъснати забрани в Туитър, дадени на спорни фигури, в това число някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Съобщава се, че Мъск е споделил на чиновниците по време на среща на компанията, че не е сигурен за бъдещите финансови резултати на компанията и че банкрутът не е изключен.

Туитър беше потърсен за коментар. Технологичният уеб страница The Verge, който разгласява цялостен дубликат на обръщението на Мъск към чиновниците, заяви, че Туитър към този момент няма информационен отдел.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР