Американски разузнавателни експерти се опитват да съставят профил на Ким

...
Американски разузнавателни експерти се опитват да съставят профил на Ким
Коментари Харесай

Американски експерти правят профил на Ким Чен-ун, разпитват дори готвач на суши

Американски разследващи специалисти се пробват да сформират профил на Ким Чен-ун, с цел да дадат на президента Доналд Тръмп конкурентно преимущество в една от най-значимите срещи след края на Студената война.

Те са изправени пред огромно предизвикателство - да схванат потайния севернокорейски началник, за който малко на брой знаят нещо.

Следвайки дългата традиция на въоръжаване на американските президенти с политически и психически досиета на непознати водачи преди решаващи договаряния, държавните аналитици събират всяко парче информация за Ким, до което могат да се докопат, споделят американски представители пред Ройтерс.

Профилът ще включва също разследващи данни, събрани от предходни сведения, взети от други лица, които са се срещали с Ким, в това число някогашната звезда от НБА, Денис Родман, някогашни съученици на Ким от пансионата в Швейцария и южнокорейски пратеници, споделя различен американски представител, поискал да остане неизвестен.

Всичко това се употребява, с цел да се актуализира секретното досие на американското държавно управление заповедението, претекстовете, личността и управническия жанр на Ким, което да помогне на Тръмп и неговите сътрудници да разработят тактика за договаряния с Ким на предстоящата първа по рода си среща сред американски и севернокорейски водачи.
Преките сведения за Ким остават лимитирани - " черна кутия ", съгласно един американски чиновник, осведомен с напъните за профилирането му, най-много поради дефицита на шпиони и информатори на терен, и компликациите пред киберразузнаването в страна, където потреблението на интернет е минимално.

Той е възприеман като остроумен и безсърдечен водач. В последно време, мнозина американски специалисти бяха сварени неподготвени от това, какъв брой изкусно Ким мина от своя враждебен ентусиазъм да построи боеприпас от нуклеарни ракети към дипломатическа атака.

Оформящият се в Съединени американски щати консенсус за Ким е еднакъв на това, което мнозина външни специалисти обществено изказваха. Той е възприеман като " разумен състезател ", споделят американски представители, а не като " изцяло вманиачен ", както един път го назова Тръмп.

Той жадува да изпъкне в интернационален проект, само че главният му блян е " оцеляването на режима " и запазването на фамилната династия, което допуска, че ще му е мъчно да се съгласи на цялостно нуклеарно разоръжаване, споделят американски чиновници.

Той е задоволително безсърдечен да екзекутира свои родственици, само че в този момент се усеща задоволително сигурен във властта, с цел да договаря с Тръмп, допълват те. Американските специалисти ще учат деликатно по едно и също време думите и езика на тялото на Ким на историческата му среща с южнокорейския президент Мун Дже-ин в петък, споделят американски чиновници

Аналитици от американското разузнаване с години са изучавали фамилната история, речите, фотосите и видеозаписите на Ким, и в този момент деликатно проучват записи и мнения на неговите последни обществени срещи с южнокорейски и китайски представители.

Американските управляващи са разговаряли също със севернокорейски бегълци и даже са прибягвали до източници " от втора употреба " като спомените на японски готвач на суши, работил в миналото за фамилията на Ким, описват няколко чиновници и специалисти.

В продължение на десетилетия американското държавно управление е поръчвало профили на непознати водачи, изключително на свои съперници като Саддам Хюсейн в Ирак, Муамар Кадафи в Либия и Фидел Кастро в Куба. Много други държавни управления вършат същите изследвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР