Американски разследващи считат, че атаката с дрон срещу Кремъл по-рано

...
Американски разследващи считат, че атаката с дрон срещу Кремъл по-рано
Коментари Харесай

САЩ видяха украинска следа в атаката с дрон срещу Кремъл

Американски проверяващи смятат, че офанзивата с дрон против Кремъл по-рано този месец евентуално е била проведена от някой от специфичните военни или разследващи звена на Украйна. Това е била последната от поредност секрети дейности против съветски цели, които изнервиха администрацията на американския президент Джо Байдън, оповестява New York Times.

Американските разследващи организации  обаче не знаят коя част е направила офанзивата и дали президентът на Украйна Володимир Зеленски или неговите висши чиновници са били наясно с интервенцията.

Заключенията са основани частично на прихванати диалози, в които съветски публични лица упрекват Украйна, а  украински публични лица споделят, че имат вяра, че тяхната страна е виновна за офанзивата, при която два дрона бяха изстреляни на 3 май към Кремъл, причинявайки малко вреда.
 Борел прикани Русия да не ескалира спора поради хипотетичен дрон
Борел прикани Русия да не ескалира спора поради хипотетичен дрон

Украйна води война извънредно на своя територия

Атаката наподобява е част от поредност от интервенции, които накараха чиновниците в Съединените щати - най-големият снабдител на военно съоръжение в Украйна - да се усещат неловко. Администрацията на Байдън е загрижена за риска Русия да упрекна чиновници на Съединени американски щати и да отмъсти, като разшири войната отвън Украйна.

Американските шпионски организации виждат очертаваща се картина на свободна конфедерация от украински елементи, способни да организират лимитирани интервенции във и отвън Русия, като употребяват личния си личен състав или сътрудници, работещи под тяхно управление. Някои от тези задачи можеха да бъдат извършени с малко, в случай че въобще имаше, контрол от страна на Зеленски, споделиха чиновници.
 Украйна отхвърля да стои зад офанзивата с дронове против Кремъл Обновена
Украйна отхвърля да стои зад офанзивата с дронове против Кремъл

Според Киев Москва приготвя широкомащабна терористична провокация

Припомняма, че Киев отхвърли да има общо с офанзивата. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР