Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за

...
Американски прокурори във Вирджиния проверяват дали платформите на компанията за
Коментари Харесай

САЩ разследват Meta за участие в продажба на незаконни лекарства

Американски прокурори във Вирджиния ревизират дали платформите на компанията за обществени мрежи Meta (собственик на Фейсбук, Instagram и други) са улеснявали и печелили от противозаконна продажба на медикаменти, оповестява Investor, като цитира Wall Street Journal, като се базира на документи и хора, осведомени с въпроса.

Прокурорите са изпратили призовки предходната година и са задавали въпроси като част от следствие, написа американският вестник. Допълва се, че те са желали и данни, свързани със наличие за медикаменти или противозаконна продажба на медикаменти посредством платформите на Meta.

Американската Администрация по храните и медикаментите (FDA) оказва помощ в следствието, добавя вестникът и отбелязва, че следствията не всеки път водят до обвинявания в непозволени дейности.

WSJ цитира изказване на представител на Мета: " Продажбата на неразрешени медикаменти е срещу нашите политики и ние работим за намирането и премахването на това наличие от нашите услуги ".

" Meta интензивно си сътрудничи с правоприлагащите органи, с цел да подкрепи битката с продажбата и разпространяването на противозаконни медикаменти ", прибавя той.

Прокуратурата и говорителка на FDA са отказали коментар.

По време на пандемията някои компании наводниха Фейсбук и Instagram с реклами на медикаменти с рецепта за лекуване на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност, тревога и други медицински положения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР