Американски производители на спортно облекло се присъединиха към недоволството на

...
Американски производители на спортно облекло се присъединиха към недоволството на
Коментари Харесай

Брандове на протест срещу Facebook. Спират рекламите

Американски производители на спортно облекло се причислиха към недоволството на чиновници и консуматори към Фейсбук – те взеха решение да бойкотират обществената мрежа, като спрат спонсорираната връзка с потребителите си, съобщи „ Ройтерс “.

Този ход на марките Patagonia, Recreational Equipment и The North Face е предизвикан от акция, основана от група организации за отбрана на гражданските права. “Stop Hate for Profit ” започва предходната седмица за да откаже фирмите от Фейсбук рекламата, защото управлението на платформата не лимитира задоволително езика на омразата.

„ От сигурни избори, през световна пандемия, до расова неправда, залозите са прекомерно високи, с цел да стоим и да разрешаваме на компанията да продължава да бъде съизвършител в разпространяването на дезинформация, боязън и ненавист “, се разяснява в една от изявленията на Patagonia по тематиката.

До тази нова форма на митинг се стигна, откакто Марк Зукърбърг, основният изпълнителен шеф на Фейсбук, бе подложен на критика за това, че обществената мрежа не предприе дейности по отношение на пост на американския президент Доналд Тръмп, който конкурентната Twitter жигосах като „ възхваляващ насилието “.

От решението ще пострада и дъщерната Instagram, където спортните марки също възнамеряват да лимитират връзката си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР