Американски производител на дрехи Levi Strauss & Co., известен по

...
Американски производител на дрехи Levi Strauss & Co., известен по
Коментари Харесай

Levi's иска да намали зависимостта от продажбите на дънки

Американски производител на облекла Levi Strauss & Co., прочут по целия свят с марката си дънки Levi`s, има намерение да понижи зависимостта си от продажбите на този продукт през идващите 10 години.

Главният изпълнителен шеф на Levi Strauss Чип Берг, разяснявайки тримесечните облаги на компанията, означи възходящите продажби на облекла, които на са дънки. Например, през 2020 година ризите съставляват 21% от общите продажби на компанията, спрямо 11% през 2015 година. Аксесоарите, обувките и памучните панталони съставляват 16% от всички продажби през предходната година.

" През идващото десетилетие, до момента в който разширяваме продажбите си на дрехи за горната част на тялото, чакаме половината от приходите ни да не идва от деним джинсите ", сподели Берг на телеконференция за анализатори.

Този ход е част от напъните за диверсификация на портфолиото на компанията, което съгласно Берг би трябвало да подтиква растежа и да усъвършенства рентабилността. В същото време диверсификацията ще засегне освен облеклата, продавани от Levi`s, само че и географските пазари - делът на интернационалните продажби възлиза на 56% от общите продажби през 2020 година.

Коригираната облага на акция за четвъртото тримесечие е спаднала до 20 цента от 26 цента за същия интервал година по-рано, се споделя в прессъобщението на Levi`s. Приходите са намалели с 12% на годишна база, до 1,39 милиарда $ от 1,57 милиарда $ за същия интервал на 2019 година.

Анализаторите на UBS са оптимисти за бъдещите вероятности на компанията, макар провокациите, пред които е изправена на фона на пандемията COVID-19. Те поддържат рекомендация за покупка на книжана Levi`s с целева цена от $27 на акции, написа MarketWatch.

Акциите на Levi`s поевтиняха при фондовата търговия в Ню Йорк в понеделник, само че капитализацията на компанията е повишена с 23,9% през последните три месеца, напомня finmarket.ru.

Основана от Леви Щраус в Калифорния през 1853 година Levi Strauss & Co., за пръв път излиза на свободния обществен пазар през 1971 година, само че е изкупена от семейство Хаас - потомци на създателя на компанията през 1985 година и още веднъж става частна компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР