Американски представители заявиха, че киберсилите на армията на САЩ са

...
Американски представители заявиха, че киберсилите на армията на САЩ са
Коментари Харесай

На фона на зараждащата се война: Армията на САЩ удари Иран!

Американски представители обявиха, че киберсилите на армията на Съединени американски щати са подхванали по-рано през седмицата ответна офанзива против ирански компютърни системи на фона на изострящото се напрежение сред двете страни. Това оповестяват международните информационни организации.

Трима неназовани американски представители, че интервенцията била подхваната в четвъртък вечерта и при нея били извадени от строя ирански компютърни системи, контролиращи иранските ракетни установки.

Пръв за киберудара заяви уеб сайтът „ Яху нюз “. Двама от източниците обявиха, че президентът Доналд Тръмп разрешил киберудара тъкмо когато отменил стандартния боен отговор на свалянето от Иран на американския разследващ безпилотен летателен уред.

Те допълниха, че подготовката на киберотговора почнала седмици преди офанзивата. Подготовката била осъществена в границите на изработването на проект за изключителни обстановки.

За хакерската атака заяви и вестник „ Вашингтон пост “. Изданието се базира на свои източници в разузнаването на Съединени американски щати. Вестникът показва, че Пентагонът предложил на президента интервенцията да бъде осъществена след приписаното от Вашингтон на Иран нахлуване против два нефтени танкера в Оманския залив.

Компании от сферата на киберсигурността оповестиха, че Иран е засилил хакерските атаки си против американското държавно управление и сериозна инфраструктура на фона на напрежението.

Компаниите „ Крауд страйк “ и „ Файър ай “, които постоянно наблюдават сходна интензивност, показаха, че през последните седмици, хакери, за които се допуска, че работят за иранското държавно управление са атакували американски държавни служби, както и някои браншове от стопанската система на Съединени американски щати, в това число петролния и газовия.

Не е ясно дали хакерите са съумели да получат достъп до атакуваните от тях системи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР