Американски пратеник на мира отправи предупреждение към талибаните днес, че

...
Американски пратеник на мира отправи предупреждение към талибаните днес, че
Коментари Харесай

САЩ: Установено със сила правителство на талибаните няма да бъде международно признато

Американски делегат на мира насочи предизвестие към талибаните през днешния ден, че всяко държавно управление, което пристигна на власт посредством мощ в Афганистан, няма да бъде прието в интернационален проект, откакто поредност от градове паднаха в ръцете на бунтовническата група в зашеметяващо бърза поредност.

Американският делегат Залмай Халилзад пътува до Доха, Катар, където талибаните държат политически офис, с цел да съобщи на групата, че няма смисъл да се стреми към победа на бойното поле, тъй като военно завладяване на Кабул би подсигурило, че те ще бъдат световни парии. Той се надява да убеди водачите на талибаните да се върнат към мирни договаряния с афганистанското държавно управление в миг, в който американските и натовските сили завършват изтеглянето си от страната, съобщи " А Нюз ".
 Германският министър на защитата упрекна Тръмп за актуалната рецесия в Афганистан Германският министър на защитата упрекна Тръмп за актуалната рецесия в Афганистан
В светлината на продължаващата атака на талибаните в Афганистан, немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, ч...

Въстаниците превзеха пет от 34 провинциални столици в страната за по-малко от седмица. Сега те се борят с държавното управление, подкрепяно от Запада, за надзор върху няколко други, сред които Лашкар Гах в Хелманд, и Кандахар и Фарах в едноименните провинции.

След 20-годишна западна военна задача и милиарди долари, изразходвани за образование и подсилване на афганистанските сили, мнозина не са в положение да обяснят за какво постоянните сили са в такова положение, бягайки от време на време със стотици от борбата. В боевете значително се разчита на дребни групи елитни подразделения и афганистанските военновъздушни сили.

Успехът на талибанското нахлуване добави неотложност към нуждата от обновяване на дълго отлаганите договаряния, които биха могли да сложат завършек на борбите и да придвижат Афганистан към приобщаваща краткотрайна администрация.

Новият напън от страна на Халилзад следва изказванията на интернационалната общественост и сходно предизвестие от страна на Организация на обединените нации, че държавното управление на талибаните, което взема властта със мощ, няма да бъде прието. Въстаниците към този момент отхвърлят да се върнат на масата за договаряния.

Мисията на Халилзад в Катар е „ да помогне за формулирането на взаимен интернационален отговор на бързо влошаващата се обстановка в Афганистан “, съгласно Държавния департамент на Съединени американски щати. Той възнамерява да " притисне талибаните да спрат военната си атака и да договарят за политическо съглашение, което е единственият път към стабилността и развиването в Афганистан ", съобщи Държавният департамент.
 Съединени американски щати: Ние сме надълбоко загрижени за обстановката в Афганистан, само че това е тяхната страна Съединени американски щати: Ние сме надълбоко загрижени за обстановката в Афганистан, само че това е тяхната страна
Съединените щати са загрижени за обстановката в Афганистан, само че локалните сили за сигурност са в положение независимо да се оправят с прочие..

Междувременно военачалникът на талибаните пусна аудиосъобщение до своите бойци през днешния ден, като им подреди да не нараняват афганистанските сили и държавните чиновници на завоюваните от тях територии. Записът бе споделен в Twitter от представителя на талибаните в Доха Мохамад Найм. В съвсем петминутното аудио Мохамад Якуб, синът на починалия талибански водач Мула Мохамад Омар, също сподели на бунтовниците да стоят настрани от изоставените домове на държавни и охранителни служби, които са избягали, да оставят пазарите отворени и да пазят местата за бизнес като да вземем за пример банки.

Има известия от цивилни, избягали от талибаните, за грубо отношение от страна на бунтовниците - изгаряне на учебни заведения и репресивни ограничавания за дамите. Има известия и за убийства от възмездие в региони, където талибаните са завзели контрола, а бунтовниците поеха отговорността за убийството на комедиант в южния Кандахар, убийството на държавния медиен глава в Кабул и бомбардировката, ориентирана против настоящия министър на защитата Бисмила хан Мохамади, убивайки осем и ранявайки други. Министърът не пострада при офанзивата.

Засилващата се война също усили броя на цивилните жертви.

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че неговият личен състав е лекувал повече от 4000 афганистанци този месец в 15-те си лечебни заведения в цялата страна, в това число в Хелманд и Кандахар, където афганистанските и американските въздушни удари се пробват да овладеят офанзивата на талибаните.

„ Виждаме разрушени домове, медицински личен състав и пациенти са изложени на голям риск, а лечебни заведения, електрическа и водоснабдителна инфраструктура развалени “, споделя Елои Филион, началник на делегацията на ЧК в Афганистан.
 Над 20 деца жертви на спора в Афганистан за последните три дни Над 20 деца жертви на спора в Афганистан за последните три дни
Над 20 деца са убити и 136 са ранени през последните 72 часа в провинция Кандахар в източен Афганистан. Това заяви афганистанският тел...

„ Използването на взривни оръжия в градовете оказва безсистемно влияние върху популацията “, прибавя Филион. " Много фамилии нямат различен избор, с изключение на да избягат в търсене на по-безопасно място. Това би трябвало да спре. "

Нарастването на офанзивите на талибаните стартира през април, когато Съединени американски щати и НАТО оповестиха, че ще прекратят военното си наличие и ще отведат последните си войски вкъщи. Крайната дата на изтеглянето е 31 август, само че Централното командване на Съединени американски щати съобщи, че изтеглянето към този момент е приключено на 95%.

Очаква се Халилзад, архитектът на мирното съглашение с администрацията на Тръмп, да организира диалози с основни районни играчи, както и с неуточнени многостранни организации, с цел да реши по какъв начин да възобнови договарянията и да спре офанзивата на талибаните.

Американският делегат евентуално също ще изиска ангажимент от съседите на Афганистан и района да не признават талибанско държавно управление, което идва на власт със мощ. Когато за последно талибаните управляваха Афганистан, три страни признаха тяхното ръководство: Пакистан, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Висши афганистански чиновници също са в Доха, в това число Абдула Абдула, който оглавява държавния съвет за помиряване. Пакистанският консултант по националната сигурност Моид Юсуф прикани в понеделник за „ укрепване “ на напъните за връщане на всички страни в спора към договарянията, описвайки продължителната война в Афганистан като „ призрачен сюжет “ за Пакистан.
 Талибаните завзели още три столици на афганистански провинции Талибаните завзели още три столици на афганистански провинции
Талибаните стегнаха примката към Северен Афганистан в неделя, превземайки още три провинциални столици, откакто насочиха борбата с...

Говорейки пред задгранични публицисти в Исламабад, Юсуф отхвърли дефинитивно да каже дали Пакистан, който има доста въздействие върху талибаните, ще признае талибанско държавно управление, основано със мощ, като съобщи вместо това, че Пакистан желае да види „ приобщаващо “ държавно управление в Кабул.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР