Американски научен екип от университета Дюк успя да разработи прототип

...
Американски научен екип от университета Дюк успя да разработи прототип
Коментари Харесай

Ваксина, която неутрализира всички бета коронавируси – вече има прототип

Американски теоретичен екип от университета „ Дюк ” съумя да създаде първообраз на ваксина, която да защищава от всички типове ковид от фамилията на бета коронавирусите. Прототипът е ефикасен при опити с мишки и маймуни и в този момент предстоят тествания върху хора, написа IBT. Подробна информация за тази ваксина към този момент е.
Според информацията за имунизацията, тя работи, като построява антитела против коронавирусите с помощта на наночастица. Наночастицата е основана по този начин, че да пречи на така наречен RBD – това е частта от S-протеина на коронавирусите, която в най-голяма степен дефинира дали вирусът заразява или не даден биологичен тип. S-протеинът (белтък) съставлява ключа, който влиза в ключалката (рецептора на човешката клетка, в тази ситуация със SARS-CoV-2 това е най-често ACE2), а RBD е " езичето " на ключа. С други думи, имунизацията е направена по този начин, че да блокира най-важната част във връзка с това дали заразява или не на S-протеина на всички коронавируси.
 Проучване: Физическата интензивност покачва с 50% вероятността за повече антитела след имунизация Проучване: Физическата интензивност покачва с 50% вероятността за повече антитела след имунизация
Ново изследване демонстрира, че трениращите хора имат 50% по-голям късмет за по-висока централизация на антитела след имунизация спрямо...
Как е почнал планът – учените от " Дюк " са намерили човек, който се е разболял от COVID-19 и е развил антитела, които се оказват ефикасни против всички коронавируси. За подобен случай в Съединени американски щати, на преди 2 месеца, само че не е ясно дали става въпрос за съответния човек. Именно обаче с помощта на човек с такива антитела научният екип е намерил идентична част в RBD на S-протеина, която участва при всички бета-коронавируси, в това число вируси, които (все още) циркулират единствено при прилепи – а тази част е уязвима на антитела, основани против разнообразни представители на бетакоронавируса т.е. характерен случай на пресечен имунитет. Точно въз основата на тази част е основана и наночастицата, която е основа на панкоронавирусната ваксина.
В тестванията върху момента при животни, новият препарат съумява да провокира и основаването на доста по-висок брой антитела, в сравнение с която и да е от в този момент утвърдените ваксини против COVID-19. Освен това, при маймуни имунизацията е съумяла на 100% да предотврати случаи на COVID-19!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР