Американски купувачи, размахващи пачки с пари в брой, са успели

...
Американски купувачи, размахващи пачки с пари в брой, са успели
Коментари Харесай

Страните стават все по-подли в битката за маски и тестове

Американски купувачи, размахващи пачки с пари в брой, са съумели да завлечен партида маски, предопределена за изпращане от Китай в един от най-пострадалите от ковид френски региони. Маските към този момент били в аероплан на летището в Шанхай, който бил подготвен за политане, когато се появили американските купувачи и предложили три пъти по-висока цена, в сравнение с били платили френските им сътрудници, оповестява " Гардиън ", цитирайки думите на пострадалите.

" Правителството на Съединени американски щати не е придобивало никакви маски, предопределени за доставка от Китай във Франция. Съобщенията за това са цялостна неистина ", е декларирал почитан представител на администрацията на Съединени американски щати за организация Франс прес.

На конференция в Бразилия, в сряда, министърът на опазването на здравето Луис Енрике Мендета съобщи, че скорошните опити на Бразилия да се достави от Китай със защитни средства – ръкавици и маски, са се провалили. " Днес Съединени американски щати изпратиха 23 от своите най-големи товарни самолета в Китай, с цел да натоварят добитите от тях средства. Много от нашите покупки, които се надявахме да потвърдим, предопределени за доставяне [на нашата здравна система] се провалиха " - сподели той. " Целият свят също желае да се достави. Има проблем със свръхтърсене. "

Със усилването на пандемията държавните управления в суматоха взаимно се упрекват, че употребяват съмнителни способи за приемане на доставки, нужни за битка с ковид. Тактиката варира от блокиране на износа на медицински доставки до изпращане на " шпиони " на незаконни задачи за закупуване на проби. Страхувайки се от недостиг и пренатоварване на здравните системи, редица страни, като Франция, Германия и Русия, вкараха ограничения от рода на запасяване с маски и защитни материали, като защитни костюми, да вземем за пример. Това значи ограничение на износа им.

Турция отиде и по-далеч - освен забрани износа на защитни средства, само че и не изпрати в чужбина маски, които към този момент бяха платени. В известията на белгийския вестник " Le Soir " и италианският всекидневник " Corriere della Sera " се споделя, че маските турско произвеждане, предопределени за тези страни, не са били доставени. Що се отнася до Италия – бяха нужни 2 седмици от позвъняването на министър-председателя Джузепе Конте до турския президент Реджеп Ердоган, преди маските да дойдат. Доставката за Белгия по този начин и не дойде, без значение от формалната тъжба от страна на белгийското здравно министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР