Американски кораб с военно оборудване, предназначено за силите на НАТО,

...
Американски кораб с военно оборудване, предназначено за силите на НАТО,
Коментари Харесай

САЩ стоварват военно оборудване в Гърция за учения на НАТО в Румъния и България

Американски транспортен съд с военно съоръжение, предопределено за силите на НАТО, ситуирани в България и Румъния , дойде на пристанище Александруполис , Гърция, съобши АНА-МПА.

В България и Гърция ще се проведат част от две огромни военни учения на НАТО - „ Атлантик резолв 23 “ (Atlantic Resolve 23) и „ Дефендър Юръп 23 “ (Defender Europe 23). Ученията са в подтекста на военните спорове в Украйна.

Atlantic Resolve е логистично обучение, в което от 2014 година силите на Съединени американски щати упражняват ротация на силите си в Европа. И двете учения се организират всяка година и покриват съвсем цялата територия на Европейски Съюз.

Американският транспортен съд „ Либърти прайд “ (LIBERTY PRIDE) е с дължина 199,9 метра, ширина 32,26 метра и с прегазване 8,5 м. Корабът дебаркира в събота сутринта и стартира да разтоварва военното съоръжение, което посредством смесен превоз ще продължи към България и Румъния.

Корабът дойде в гръцкия град Александруполис от пристанище Чарлстън, Съединени американски щати. Американският ферибот е измежду първите от цяла верига от конвои с доставки за съюзническите сили в Югоизточна Европа – развой, който се чака да продължи до края на август.

Както и при други военни преноси, товарите ще продължат да се транспортират от пристанището на Александруполис с влакове и камиони. По същия маршрут, само че в противоположна посока, ще се връщат товари след довеждане докрай на военните образования.

В Александруполис са ситуирани повече от двеста американски военнослужещи, с цел да координират и управляват транзитите в съдействие с пристанищните управляващи и гръцката войска.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР