Американски компании ще се опитат да изпратят космически апарат на

...
Американски компании ще се опитат да изпратят космически апарат на
Коментари Харесай

Американците са се устремили към Луната на Свети Валентин

Американски компании ще се опитат да изпратят галактически уред на Луната на 14 февруари, когато на доста места по света се чества Свети Валентин, и месец след неуспеха на първата частна задача, съобщи Агенция Франс Прес.

Мисията ще бъде осъществена от лунен спускаем уред на основаната в Хюстън, Тексас, компания " Интюитив машинс ", който ще бъде прикован към върха на ракета-носител на " Спейс Екс ".

Предишният опит беше осъществен през януари от, който беше изстрелян с ракета-носител " Вулкан Кентавър " на " Юнайтед Лонч Алайънс " - партньорство сред " Боинг " и " Локхийд Мартин ".

Заради приключване на гориво по време на полета галактическият уред не съумя да доближи Луната и следено се разпадна при повторното си нахлуване в земната атмосфера.

По проект спускаемият уред на " Интюитив машинс ", наименуван " Нова-Си ", би трябвало да бъде изстрелян от " Спейс Екс " на 14 февруари в 5.57 ч. по Гринуич (7.57 ч. българско време) от галактическия център " Кенеди " във Флорида. Очаква се апаратът да кацне на Луната на 22 февруари наоколо до южния й полюс.

Ако задачата на " Интюитив машинс " и " Спейс Екс " е сполучлива, това ще бъде първото кацане на американски галактически уред на Луната след края на програмата " Аполо " преди повече от 50 години и първото сполучливо кацане на лунната повърхнина, осъществено от частна компания.

Лунният спускаем уред " Нова-Си " ще транспорти до Луната научни принадлежности на НАСА, която е подписала контракт на стойност над 100 милиона $ с " Интюитив машинс ". Те имат за цел да обезпечат по-добро схващане на лунната среда, с цел да оказват помощ на американската галактическа организация да се приготви за завръщането на астронавти на естествения сателит на Земята, което възнамерява с програмата си " Артемис ".

Космическият транспортен съд " Нова-Си " ще носи и цветни статуи на актуалния художник Джеф Кунс.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР