Американски компании се дистанцират от Националната оръжейна асоциация (NRA). Оръжейното

...
Американски компании се дистанцират от Националната оръжейна асоциация (NRA). Оръжейното
Коментари Харесай

Компании в САЩ късат с оръжейното лоби

Американски компании се дистанцират от Националната оръжейна асоциация (NRA). Оръжейното лоби е изправено пред възходящ напън след всеобщата пукотевица във Флорида през предходната седмица, написа " Гардиън ".

Компанията Hertz разгласи, че скъсва връзките си с асоциацията. Компанията за предоставяне на коли чартърен оферираше отстъпки на членовете на NRA.

Преди това хотелите Best Western и Wyndham, които също предлагаха отстъпки на членове на асоциацията потвърдиха, че прекъсват контактите си с асоциацията.

Застрахователната и финансова компания Chubb се отхвърли да подкрепя членовете на NRA. Компанията покриваше правосъдните и други разноски на притежатели на оръжие, които са простреляли някого и твърдеят, че е било при самоотбрана. Неправителствената организация Everytown for Gun Safety, която от месеци притиска Chubb да приключи застраховката, приветства решението.

Членовете на асоциацията получават отстъпки при доста услуги, в това число при закупуване на артикули, наемане на коли, хотели, застраховки и други. Но фирмите са под напън след стрелбата във Флорида, при която починаха 17 души.

АП оповестява, че в интернет се популяризират петиции за протест на фирмите, които оферират отстъпки на членовете на асоциацията. В " Туитър " има група с хаштаг #BoycottNRA.

Застрахователната компания MetLife Inc., софтуерната компания Symantec Corp и други също приключват партньорството си с асоциацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР