Американски изтребители прехванаха шест руски самолета в международното въздушно пространство

...
Американски изтребители прехванаха шест руски самолета в международното въздушно пространство
Коментари Харесай

Американски изтребители прехванаха руски самолети близо до Аляска

Американски изтребители прехванаха шест съветски самолета в интернационалното въздушно пространство покрай Аляска, заяви в неделя Северноамериканското командване за аерокосмическа защита (NORAD), заяви Ройтерс.
 
В известието на NORAD се прецизира, че съветските самолети са били бомбардировачи ТУ-95, самолети за презареждане ИЛ-78 и изтребители СУ-35.
От Северноамериканското командване за аерокосмическа защита разказват прехващането като " рутинно ". От NORAD показаха, че сходно нещо се случва шест-седем пъти годишно в по този начин наречената зона за идентификация на противовъздушната защита на Аляска.
 
Тази съветска интензивност в региона се случва постоянно и не се счита за опасност, уточни командването в изказване. NORAD наблюдава и разпознава всички военни самолети, които влизат в зоната за идентификация на противовъздушната защита на Аляска, рутинно следи придвижването на самолети и в случай че е належащо, ги ескортира отвън зоната, показаха от Северноамериканското командване за аерокосмическа защита.
 
Американските самолети, които са взели участие в прехващането, са били изтребители F-16 и F-22, стратотанкери KC-135 и разследващи самолети E-3 AWACS.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР