Американски изтребители F-35 са се включили в охраната на въздушното

...
Американски изтребители F-35 са се включили в охраната на въздушното
Коментари Харесай

Американските стелтове поемат охраната на небето ни

Американски изтребители F-35 са се присъединили в защитата на въздушното пространство на България, заяви в Пловдив министърът на защитата Драговир Заков. Той разясни, че бойните самолети няма да бъдат разполагани на наша територия, а ще вземат участие в задачата от своите бази в прилежащите страни.

„ Това, че няма непрекъснато основана задача по еърполисинг в България за избран интервал от време, не значи, че такава интервенция няма да се организира в нашето небе. Вчера споделих, че България ще продължава да бъде подпомагана от наши съдружници “, разясни военният министър.

Той дефинира като хибридни информациите, че няма кой да пази родното небе, откакто на 31 май завърши задачата на нидерландските F-35 в авиобазата в Граф Игнатиево.

Драгомир Заков, добави, че има потребност от актуализация на бюджета на Военното министерство. Предстоят договаряния за увеличението на заплатите на военнослужещите, както и на обществените им придобивки. Министърът на защитата участва в Пловдив на откриването на интернационалното ревю на отбранителна техника " Хемус " 2022.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР